Promenad i blåst!

Hej
 
Igår var Mamma i Borlänge så jag åkte ut själv till stallet. Kom ut vid 13 tiden så jag var helt själv i stallet vilket var jätte skönt. 
 
Jag mockade, gjorde höpåsarna och fixa klart allt i stallet innan jag hämta in Nisse.
 
Han fick stå helt själv och han rörde inte en hov, det kan ju vara lite läskigt att annars vara helt själv i stallet men det var inga problem. 
 
Jag borstade honom i säkert en timme, masserade och ryktade honom blänkande ren.
 
Sen gick vi ut på en promenad, vi tog lite nya vägar. Vi gick förbi hagarna & alla hästar började rejsa. Nisse tittade på dem & gick sakta vidare.
Vi gick förbi ridbanan där Challe höll på att harva  och Nisse gick bara förbi. 
Det blåste halv storm ute men vi var ändå ute i 1 timme. 
 
 
/Nikki 
 
 
 
 

Första ridpasset

 
Hej
 
igår var premiär turen hemma på Nisse.
Vi fick först på en promenad innan vi gick i ridhuset. 
 
Mamma gick några varv med honom innan jag fick hoppa upp. Mamma ledde runt mig några varv sen fick jag rida själv. 
 
Jag skritta runt, gjorde halter och red olika ridvägar. Sen travade jag lite grann. Och sen testade vi galopp, vi klarade ett helt varv i rätt galopp. Han la in lite bock men det var så mjuk så det var inga problem.
 
Sen hade vi med oss en trött Nisse hem. Helst hade han nog velat bli buren. 
 

Stylad Nisse

Hej
 
Idag fick Nisse ta det lugnt då han fått vaccination igår. Jag mockade och Mamma borstade honom. 
Igår flätade jag manen så idag tog vi ur flätorna (man gör så så manen hamnar på en sida) och sen frisera vi manen så den blev tunnare och kortare. Riktigt snygg blev han.
 
 
 
 
Sen gick vi ut en sväng åt ett håll vi inte gått tidigare och det gick hur bra som helst. Vi gick upp i ridhuset för att Irma och Bravan red där inne så han skulle få vänja sig vid att hästar galopperar bakom honom och att han fortfaranda ska lyssna på oss och inte leka med hästen. Han försökte få Bravan och leka en gång men icke det fick han inte. 
 
Sen gick vi den långa turen hem. 
 
 
 

2013-04-25

 
Idag blev Nisse friserad av Nikki, tofsarna i öronen är ett minne blott. Hovskägg och annat som stod ut klipptes bort. Han börjar sakta men säkert anta en mindre lurvig profil fast han har kvar sina långa spretiga strån som står ut från magen. Dagens pass innehöll först en promenad med Pinnen som sällskap, Nisse tyckte det var roligt med sällskap fast han tyckte det var konstigt att vi bara skulle gå istället för att ta en brottningsmatch med Pinnen. Vi lämnade Pinnen och gick in i ridhuset där han fick springa fint i lina åt båda hållen. Han var superduktig! Sen promenad hemåt med mkt att titta på i omgivningarna,barn hundar,fyrhjulingar i farten. Han hade fullt sjå att titta på allt och som en typisk unghäst kan han inte göra 2 saker samtidigt, alltså fortsätta gå framåt fast man tittar åt ett annat håll så lite vingligt blev det! Som avslutning på kvällen kom veterinären och gav honom influensa + stelkramps vaccinationer.
 
 
 

2013-04-23

Idag kom hovslagaren och verkade hovarna och Nisse skötte sig exemplariskt. Sen tog vi en promenad upp till ridhuset, där fick vi sällskap av en häst till som blev riden. Han tyckte att det var lite konstigt när hästen sprang förbi honom istället för att hälsa. Avslutningsvis gick vi en sväng ute i blåsten och tränade på att möta bilar som kom åkandes.
Bifogar en bild på hagen som har "Nisse" säkrats efter han sprang rakt igenom grinden första gången han var ute i den.... Inte lätt när hagkompisarna sprang och han inte såg att hagen tog slut!

Nisse dag 2.

Hej
 
Dag 2 för Nisse hos oss. Han sköter sig exemplariskt. Vill gärna vara med hela tiden och hälsa på alla. Otroligt nyfiken häst, vilket jag älskar. 
 
Nisse fick stå i Pinnes box i går natt då vi var en häst för mycket i stallet, och Mona var snäll och lät Pinnen bo en natt hos vår tränare. Nisse har kärat ner sig i Gotar som står bredvid Pinnen och gnäggade efter honom. 
 
Men nu är han instalerad i sin egna box och hälsade glatt på Bravan även hästen på andra sidan väggen sträckta över huvudet så de fick hälsa. 
 
När de andra hästarna stod på gången utanför fick Nisse ha stängt galler vilket han tyckte var otroligt onödigt då han hellre hade gosat med dem. 
 
När mat och box var fixad och klar så tog vi ut honom på gången. Vi borstade igenom honom och mamma körde som alltid en vända med massage borsten. Jag sprayade glansspray i svansen (älskar glansspray) och klippte svansen en bit. Provade och frisera manen och det var heller inga problem. 
 
Sen satte vi på tränset och gick ut på en promenad. Nu i början ska han få vänja sig med omgivningarna och oss. 
Vi miljötränade och var noga med att han skulle lyssna på oss. (eller mamma som ledde honom). Bromsa när vi vill och gå fram när vi vill. När man håller på med ett djur på runt 600 kg är det viktigt att dem lyssnar på en. 
Nisse blev lite besviken när det var dags att gå hem igen, han hade nog gärna gått en stund till men klockan var alldeles för mycket så det var bara att gå hem igen. 
Stenen vid stallet som han tyckte var lite märklig igår brydde han sig inte ett dugg om idag. 
 
När vi kom tillbaka till stallet fick han gå in i spolspiltan (en del hästar han tycka att det är lite konstigt att gå in där) men Nisse tyckte inte det var några konstigheter. 
Testade att sätta igång vattnet och spruta lite på hoven, inga problem det heller, han flyttade sig lite åt sidan bara. Vi borstade av honom och sen fick han gå in i boxen och äta lite hö. 
 
I morgon kommer hovslagaren ut för att värka hans hovar, det blir inga skor den här gången utan hovslagaren ska få värka någon gång till innan han får skor. 
 
Även om Nisse är en unghäst så är det så härligt att han är så trygg i sig själv och tycker allting är kul. Han är nyfiken och vill gärna vara med. Guld hästen. Sen är han så otroligt söt, ponny söt!!
 
 
 
 

21 April 2013

Äntligen på Farmen!

Äntligen är Nisse hemma.

Klockan 08.20 ringde Nisses ägare och sa att han precis åkt i väg från hans gård på Öland. 
Nu behövde vi bara vänta fem och halvtimme innan han skulle vara framme. 
Vi åkte ut till stallet för att hämta transporten, städade ur vårt skåp och fixade i ordning hans box. 
 
13.00 åkte vi till Solvalla där vi skulle hämta upp Nisse. Vi mötte upp Görgen som kört honom och Nisse hade skött sig exemplariskt och det var första gången i hans 5 åringa liv som han åkt i en transport. 
Sen var det bara att lasta om till vår transport vilket inte var några problem alls. Och han fick några morötter för 
att han var så duktig. Sen stod han som ett ljus i transporten hela vägen hem till stallet. 
 
När vi kom fram så gnäggade han hej till alla hästarna i hagarna och backade snällt ut ur transporten. 
Sen fick han gå in i boxen för att få dricka och kissa. När han stått i boxen en stund så tog vi ut honom på gången för att borsta av honom efter den långa resan. 
Han stod bara och mös och hade full koll på att kolla in alla som gick förbi. 
 
 
När han var genom borstad så tog vi på honom tränset för att gå ut och gå med honom så han skulle få sträcka på benen. Vi gick längs vägen upp till ridhuset. Inne i ridhuset så gick vi runt och han fick titta på allt där inne. 
Vi har ju stolar i ena hörnet där tränare brukar sitta och i andra hörnet så har vi skottkärror. Och Nisse skötte sig exemplariskt. Tittade lite och sen så gick han fram och nosa. 
Sen gick vi en sväng ute tillbaka till stallet. 
 
 
Han fick gå in igen i boxen för att äta middag och bara bo in sig. Han och box grannen klickade direkt och stod och mös. 
 
Jag är så glad att vi hittade Nisse och att vi fick köpa honom. 
 
 

Resan till Nisse

Mamma fick reda på att Nisse genom en bekants bekant den 27 januari 2013. 
Vi fick se en video på honom och fick information om honom. 
Vi båda fastnade direkt för hästen på videon. 
 
Sen skulle det dröja ända till april 2013 innan vi gjorde resan ner till Öland där stod hos uppfödaren. 
Vi flög till Ängelholm för att provrida lite hästar där och sen bila via Växjö till Öland. 
 
Vi kom fram och träffade en långhårig otroligt söt valack som då inte blivit riden på några månader. 
Han var sadlad och klar så vi gick direkt till ridhuset för att känna på honom lite.
 
Jag hoppade upp först och han var pigg och nyfiken på vad som hände. 
Mamma började med att leda mig några varv eftersom han inte var riden på ett tag. 
 
 
Jag travade runt några varv och WOW vilken fantastisk trav. Han var super kul att rida, framåt och lyhörd på mig som satt på honom. Sen var det Mammas tur att prova honom och hon kände likadant. 
 
Vi red inte så länge och när mamma hoppade av så ville han gosa med henne direkt. Tror han sålde in sig direkt där. Han la sitt huvud på hennes axel och blunda. 
 
 
 
När vi kom ut ur ridhuset tog vi av sadeln och frågade om det var okej om vi gick en runda med honom så han skulle få skritta av. Vilket vi fick. 
 
Så vi gick en vända runt gården och Nisse tyckte det var super spännande. 
 
 
Sen borstade vi av honom och han fick godis.
 
När vi satte oss i bilen och skulle åka hem igen så visste vi nog direkt att Nisse ska få bli Stockholmare. 
 
Nu har vi precis fått samtalet från hans ägare och uppfödare att han gått igenom besiktningen och imorgon ska han åka upp till oss. 
 
Kan säga att det var glädjetårar och glädjetjut här hemma. 
 
 

Provridningen

Adonis

f.2008 Friendship - Bernstein

RSS 2.0