Måndag & Fredag

Godmorgon,
 
Vad händer hos Nisse? Jo han utvecklas massor och blir bara starkare & får mer kondition. 
 
Jag var ute hos han i måndags och igår. I måndags var min kille med för första gången och han fick lära sig mocka, vilket han var duktig på och noggran. Vilket gillas. 
 
Sen fick han borsta Nisse och lära sig i vilken ordning man ska använda alla våra borstar. Först använder vi en mjuk gummiskrapa för att massera honom och få bort värsta leran om han är lerig. Sen använder vi en magicbrush för att få bort stöv och få blänk i pälsen och sen ska man använda vår perfekta rotborste (kan inte hitta en ny sådan för den är i perfekt balans mellan mjuk och hård) och sen borstar vi manen, pannluggen och plockar bort halm i svansen (svansen får inte borstas varje dag för då tunnas den ut) och sen ryktas han med ryktborsten, Sen kratasas hovarna och sist men inte minst borstas huvudet och mingiporna smörjs in så det ska hållas mjuka.
 
När Nisse var färdig bortstad så skrittade vi ut tillsammans med min gudmor och hennes häst. 
För att sedan gå in i ridhuset och rida. Nisse var lite spänd på kortsidan där publiken kan sitta för att Gustav och Jaquline stod där. Haha tönt Nisse så varje gång jag red förbi fick Gustav prata med Nisse och då gick det bättre. 
 
Nisse är väldigt fin just nu och väldigt pigg man märker att han orkar mer och att han vill visa att han kan. 
När jag red för vår tränare sist (kanske 3 veckor sedan) så tränade vi på att ha honom inåt ställd och då gjorde vi öppnor tillslut på långsidan så det har jag tränat när jag ridit själv och nu vet han exakt vad han ska göra och det är fruktansvärt kul med en sånn här lätt lärd häst.
 
Igår var jag också ute hos Nisse. Vi skrittade ut med Donnic och Jaquline och vi skrittade runt där Nisse inte varit så mycket och han var lite spänd men han går ju överallt. 
Sen gick jag in i ridhuset och bara red på framåt, han skulle vara avslappnad och gå på framåt. 
Han var super pigg så han fick till två rejäla bocksprång, och när han gör det så rider jag på framåt. 
Det blev inte ett långt pass igår för han har jobbat massor den här veckan. Och det är viktigt för unga hästar att gå varierat och få in vilodagar. 
 
Har tagit massa bilder med mobilen men får inte in dem på datorn just nu men när jag får så kommer de upp här. 
 
Kram Nikki 

Adonis

f.2008 Friendship - Bernstein

RSS 2.0