Man kan bryta benen på pinnar.

Hejsan,
 
Jag har haft en hästfri vecka då jag jobbat varje dag hela förra veckan. Jag har haft massa Nisse abstinens såklart och idag åkte jag ut själv.
 
Jag mockade boxen som såg ut som ett krig, Nisse och jag är inte överens i frågan hur man bajsar i sin box. Jag tycker att han ska bajsa i ett hörn och kissa i mitten. Nisse tycker han ska bajsa ÖVERALLT och kissa ÖVERALLT. Vi får nog ha utvecklings samtal och prata om det här han och jag. 
 
Efter att jag överfyllt en kärra med skit från boxen, tvättade jag rent vattenkoppen och krubban och fyllde upp hans hönät så det skulle vara välfyllt när han kommer in. 
 
Innan jag plockade in Nisse gick jag till hoppbanan och la fram 3 travbommar på ena långsidan med 1.30 i mellan och en bom över medellinjen samt en bom på andra långsidan och två sockerbitar (inte sådana man äter) i mitten  av ridbanan. 
 
Sen tog jag in Nisse och han fick stå i boxen för det var insläpp samtidigt. Jag gjorde honom ren och fin. 
Skrittade först ut med Anna och hennes fina häst Star. 
Nisse blev lite ledsen när vi skulle gå tillbaka igen när Star fick fortsätta men det gick bra. 
 
När vi kom in på ridbanan var han spänd som tusan. Och när jag skulle skritta över bommarna första gången höll han på att dö. Han trodde väl att han skulle krascha och bryta alla benen om han var tvungen att skritta över de där läskiga träpinnarna på marken. 
 
Så jag började med att trava honom för att få honom att slappna av, sänka huvudet och arbeta med bakbenen. Red serpentiner och la många stora volter för att få med sidorna. Galopperade några varv i lätt sits också och efter det blev han avslappnad. 
 
Så då sakta jag av till skritt och började först skritta över de ensamma bommarna och när han gjorde det bra testade jag med de tre på rad. Först vägrade han gå över men jag ställde honom framför bommarna och höll huvudet rakt så enda vägen för honom var rakt över bommarna och när han gick över så fick han massa beröm och då var det inga problem att gå över fler gånger tyckte Nisse för beröm är alltid kul att få. 
 
När han gjorde det bra i skritt så började jag trava. Han skulle trava lugnt och avslappnat och vara rak över bommarna. Och wow så fin han var över alla bommar så mjuk.
 
Meningen med dagens träning var att få honom rak över bommarna och lyssna. Han skulle sakta av när jag ville och hela tiden vara i en avslappnad form och på tygeln i över gångarna. 
 
Han var super duktig och fick massa beröm av en tjej i stallet som kollade när vi red. Hon tyckte han var super fin och att han kommer bli en fantastisk häst. 
 
Så guldstjärna till stjärnan idag! 
 
Puss

Nisse försökte äta mig.

Hejsan
 
Idag var jag och Mamma i klätter skogen med Nisse så han ska få träna upp sina muskler lite. 
Han var tokpigg och skulle trava upp och ner för backar, Mamma höll i för glatta livet och försökte prata med Nisse "Nisse jag har sagt till dig du ska skritta!" "Nisse sluta nu" sen tryckte han in henne i en brännässelbuske vilket var super kul för mig men inte för henne då hennes ben är bortdomnat nu. 
 
Vi träffade en Marina (som har stallet bredvid vårat) och hennes fina hund och då blev Nisse lite stissig och högg mig i armen så nu har jag ett stort fint märke på armen som börjar bli blått. Så ikväll kör jag med "Ta hand om mig det är synd om mig för min arm är sönder." Så jag hoppas på att de servar mig hela kvällen! :)
 
Så här ser min arm ut. Fint va :) 
 
Sen tappade jag min telefon i skogen och fick springa och leta efter den och när jag hitta den såg den ut så här:
Så jag drog till Vällingby och hämtade ut en ny telefon (Iphone 5). Ska skänka bort min gamla till Pappa. 
 
 
Mamma & Nisse
 
 

 
 
 
 
 
 
Imorgon ska jag ut och jogga Nisse om min arm inte fungerar imorgon får han jogga mig. 
 
Puss
 
 

Första skorna!

Idag har Nils fått sina första skor!  Vi börjar med fram så tar vi bak när det blir lite kallare ute och ev. snö och is. Vill inte tänka på att det kan bli vinter ännu men det blir det ju tyvärr. Han skötte sig exemplariskt som vanligt och fick en stor guldstjärna av hovslagaren.
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobba VS Stallet

Godmorgon
 
Jag pluggar ju vanligtvis och nu har jag sommarlov så då passar jag på att jobba massor för att CSN ger inte mycket pengar. Men det har sina nackdelar för hade jag bestämt hade jag varit ledig hela sommaren och bara varit ute i stallet, för det är så mycket roligare att vara där och pyssla med Nisse än att vara fast inne och jobba. 
 
De enda roliga är när man jobbar med alla finingar som igår med Karin (bild), Palmira & Lisa. <3
 
Idag är jag ledig, och då ska jag givetvis ut till stallet. Jag kommer rida och jag tänkte klättra med Nisse för att stärka honom, vi har en klätterskog och jag ska flörta lite med Mamma och se om hon vill gå med oss till den för jag tror inte jag vågar rida där själv, det bor nämligen en älg familj (mamma älg & 2 bebis älgar) och jag har respekt för dem.
 
En gång hoppade jag och Marble i vår lilla hoppskog (finns några stockar där) och då hoppade vi in i en sovande älg. En annan gång när jag var ute och galopperade med Amandas ponny Billy galopperade en älg efter oss. Det var sjukt läskigt. Och en annan gång låg en älg och sov i vår energi skog och jag red på Monas häst Otto och Otto vände på en 5 öring och jag höll på att falla av. Så nej jag tänker inte rida själv. Så Mamma blink blink vill du power walka med oss idag?
 
Kolla så snygga de är ;) Jag hade precis ridit och sen gick vi en sväng med Nisse och Power walkade 
haha. Jag sprang runt och hade mig och Nisse ville springa med mig hela tiden. Sötnosen.
 

Hur härligt är inte det här?
 
Nu ska jag ringa min Mamma och se vad hon gör. Det är varmt idag så vi åker nog ut på eftermiddagen så vi slipper få värmeslag. 
 
Puss
 
 
 

Svenskt mästerskap

Hejsan
 
Sitter och kollar live sändingarna från Ponny-SM (hoppning) i Årsta-Runsten. Själva SM klasserna börjar 14.00 men nu är det kring cupen RS Mustang. Och tjejerna och killarna som rider är verkligen duktiga. Det är höga hinder och de rider verkligen snyggt. Jag tycker det är super kul att de live sänder tävlingarna och jag tycker det är nästan roligare att kolla på ponny än stor häst. Lever väl kvar lite i min ponny tid.
 
Jag hoppas att de sänder ponny SM (dressyr) också. För en tjej från stallet är med och tävlar där och det hade varit super kul att se hennes ritter, för hon är verkligen super duktig. Ella heter hon och bloggar här
 
En dag ska Nisse också gå SM, (drömma får man ju) fast det blir ju sjukt tufft för man ska fightas med alla i toppen i dressyr de som tävlat EM, VM, OS osv. Det är bara att träna på. :) Skämta med Mamma igår att Patrik Kittel kan ju få tävla Nisse, hade varit en troligt kul syn lilla Nisse och långbenta Kittel. 
 
Nu ska jag fortsätta sola och se på SM. Mamma har Nisse idag, Hon och min moster Annika ska ut och powerwalka med honom efter en intensiv träningsvecka för Nisse. 
 
Puss
Så här glada är vi för att vi har Nisse. 

Kolik

Stackars Nisse fick kolik förra veckan. Hade troligtvis druckit för dåligt nu när det har varit så varmt. Som tur var så kom jag ut när han blev dålig och veterinär var ute inom en timme. Han fick smärtlindring och kramplösande sen en stor påse med dropp. Kan lova att han var ynklig! Han piggade på sig men nu är det slut med betet och han får stå på stall igen.
 
 

Tävling, Uteritt

Hej
 
Mitt enda krav på vår nya häst när vi letade i vintras var att den skulle vara snäll att rida ut på, för jag gillar att rida ute och de senaste hästarna vi haft (eller ja de två senaste) har vägrat gå från stallet och hoppat till för allting och kunde vända på en fem öring åt andra hållet. Vilket inte är jätte roligt för man kunde aldrig rida ut själv, skritta på långa tyglar och bara njuta.
 
Vi köpte ju Nisse efter att ha ridit på honom en kort stund i ett ridhus och visste egentligen inte hur han var att rida ut på.

Men gud så snäll han är, jag litar 210 % på Nisse för han går glatt från stallplanen med öronen spetsade framåt och tycker allt är sten kul. De enda han gör är att han kan bocka några mjuka språng om han vilat någon dag och har lite överskotts energi annars är han super snäll.
 
Mamma och Jag ska till frisören kl. 15.00 och sen blir det stallet och som jag skrev igår så tänkte jag rida på slingan idag igen. Det regnade ju igår och idag är det strålande sol så jag tror slingan är perfekt.
 
Det kommer bli många övergångar och intervaller för att få upp flåset och jobba med lydigheten.
 
Imorgon åker Mamma till Hogsta och då ska vår tränare Emma tömköra honom och på söndag får han troligtvis bara ut och promenera och sträcka på benen för nu har han jobbat hela veckan.
 
Jag är sjukt sugen att tävla igen nu, det var några år sen sist. Mamma är ju den som kommer tävla Nisse men jag hoppas på att jag får starta någon tävling nästa år, det hade varit så roligt. Förut hade vi klubbtävlingar i stallet där vi står men klubben finns inte mer (har inte så bra koll på det) så det är inga tävlingar hos oss längre och det är tråkigt för det hade varit perfekt för då hade jag kunnat tävlat lite på hemmaplan :)
 
 

Torsdag

Hej
 
Igår tränade Mamma för Emma och det gick bra. Nisse vilade ju några dagar förra veckan så han var lite oriden så mamma fick jobba på att få honom följsam och kunna svänga honom haha. Han gjorde kanon fina galoppfattningar för det har Mamma tränat med honom. 
 
Idag red jag på vår fina ridslinga som går runt sommarhagarna, som har samma material som ridbanorna. Och han var super fin. Jag tränade på övergångar mellan skritt och trav och han var jätte fin. Jag har lätt att bli lite hård i min höger hand så jag fick träna på att vara mjuk och följsam i den. Sen galopperade vi och han var lite fin där. Sen började det SPÖ regna och jag blev blöt in till underkläderna så då var det bara att gå in till stallet igen. 
 
Jag tänkte fortsätta med det jag gjorde idag imorgon och då får vi hoppas på att det inte regnar en massa. 
För jag tycker det är mycket roligare att träna utomhus nu när man kan för ridhuset kan man använda hela vintern sen. 
 
Vi miljö tränade lite idag också, vi har en plastpåse runt vår babyolja som prasslar. Nisse var lite misstänksam så jag lät han nosa på den och sen tog jag påsen på hela nisse och han var hel lugn. 
Red förbi några brevlådor också som Nisse tyckte var lite spooky så vi red fram till dem och lät han nosa på dem och Ullrika från stallet hämtade sin post så hon öppnade och stängde locket på dem och sen var det inga problem för Nisse :)
 
Nu ska jag chilla hela kvällen. 
 
Puss 
 

Adonis

f.2008 Friendship - Bernstein

RSS 2.0