2013 mot 2014

Hejsan.
 
Sista dagen på 2013, vilket år det varit. Nu har vi haft Nisse i ca. 8 månader. Jag ska se till och filma honom i dagarna så ni får se hans fantastiska framsteg. 
 
Just nu är Nisse fylld med energi, går man ut och går med honom så ska han försöka leka med en genom att bita i luvan på jackan och när man säger nej så hoppar och studsar han. Sötnosen. 
 
Det är så kul och se hur mycket mer energi han fått, från att orka ridas i 10 min till att kunna rida ett fullt pass med skritt, trav och galopp. Och man kan ställa högre krav på honom och han lär sig väldigt snabbt. 

Som alltid med nya år & nya förutsättningar så ska det bli spännande vad 2014 har att erbjuda. 

Mina mål med Nisse är:
 
  • Han ska på träning under våren kunna ridas ett LB program så att vår tränare tycker det är godkänt.
  • Miljötränas, ställa fram dressyrstaket osv när man rider så att det inte är konstigt när man kommer ut och tävlar i framtiden. 
  • Börja trava lite bommar (han tycker dem är sjukt läskiga just nu)
  • Vi (Mamma,Jag och Han) ska ut på minst en tävling eller pay and ride under 2014. Men det är efter han kan gå ett LB program. Men  i alla fall komma i väg till olika platser för miljöträning. 
  • Hösten 2014 ska han kunna gå ett LA program så vår tränare tycker det är godkänt. 

  • Sen givetvis så ska vi ha kul med Nisse, Han ska få varierad träning så han håller länge. För en häst som Nisse är sällsynt. Han är livskamrat och familjemedlem. 
Det här är mina mål med Nisse och Mammas mål vet jag inte. Vi ska i alla fall alla 3 ha ett sjukt kul 2014. 

Kolla den här sötnosen. Bilden är tagen efter att vi varit ute på en powerwalk. Han slängde i sig höt som om han inte fått mat på flera år. Hahaha han älskar mat. Han hade mat i hela huvudet. 
 
Så här snygg var han när jag kom. Tur han har täcke med helhals ute.
 
<3
 
 
 
 

Fantastiska dagar i stallet.

Nu har jag träningsvärk kan jag tala om. Jag har ridit ordentligt två dagar i rad, så både jag och Nisse varit svettiga. 
 
Men oj så fin Nisse har varit, Han har jobbat på super bra och varit super fin. Han är så kul att rida för han har så mycket energi och han vill verkligen. Och det är så kul för han kan vara helt ofokuserad men när man väl börjar arbeta så blir han helt inne och lyssnar fullt på en. 
 
Jag är så nöjd med dessa två dagar för vi båda har jobbat så bra :) 
Och han har fått så många klappar och så mycket beröm. Han känner sig som en stjärna och världens bästa häst. 
Jag har sagt det förut men han är så rolig att rida och han har utvecklats massor. 


Efter passet så tvättade jag Nisses svans för den har varit grå i stället för svart nu när det varit lerigt. 
Men nu är det ju fruset i hagarna så nu kommer svansen vara svart. 
Jag lyckades skumma ner hela spolspiltan för jag överkonsumerade schampoo. 
Nisse tyckte nog jag var onödig för han ville bara gå in i boxen för han vet att efter varje träningspass finns det massa hö och så får han en hink med lite pellets, äpplen och morötter. Den hinken slukar han fort. 
 
Nästa vecka kommer sadelutprovarn för vår sadel ligger inte helt 100 så förhoppningsvis blir det en ny sadel nästa vecka. 
Sen veckan efter det ska vi till en tjej som ska kolla igenom hela Nisse för att se så han mår bra i kroppen. 
Jag tycker det är viktigt att kolla igenom hästen regelbundet speciellt när man tränar och bygger upp hästen för det blir lätt spänningar och ömma muskler osv. 
 
Nu ska jag somna lycklig eftersom vi har världens finaste häst. <3
 
 
 
 
 

Stormen Sven.

Hej
 
Idag har både Jag och Nisse jobbat hårt. Fast mest jag om jag ska vara ärlig då jag var tvungen att brodda honom innan ridpasset idag. Jag avskyr det, jag blev yr och höll på att svimma. Haha klen tjej. 
 
Eftersom stormen Sven hälsar på i Stockholm också men inte i full stryka så blev det till och trimma i ridhuset idag. Jag har haft en liten svacka där jag fokuserat på fel saker när jag ridit, jag har fokuserat på mig själv istället för Nisse och mig som team. 
 
Men idag så hjälpte min snälla gudmor mig och gav lite tips och trix för att jag skulle komma ur svackan. 
Vilket gick strålande. I början tänkte jag mest på de andra istället för att fokusera på Nisse. Jag tror det blir så för jag har varit så stressad senaste tiden så tankarna flyger runt och jag får svårt att koncentrera mig. 
 
Men idag så jobbade jag och Nisse tillsammans och vi var båda fokuserade på varandra istället för allt runt omkring. Nisse har också lätt för att tappa fokus och tittar på de andra hästarna eller lyssnar efter ljud utifrån så man får aktivera honom hela tiden och det gjorde jag idag. 
 
Vi red mycket på volt, trav sen skritt några steg sen trav igen. Jag fick tänka på min lättridning så den skulle vara lugn. Vi gjorde även lite sid förflyttning på långsidorna. Och stundtals var han kanon fin, i bra form och reglerbar med fin fina hjälper. 
 
I slutet jobbade vi i galopp på samma sätt, galopp till trav till galopp. 

När jag travade av honom efter kunde jag ha långa tyglar och han gick avslappnat och lyssnade exemplariskt på mig. 
 
Duktiga häst! Imorgon hoppas jag att vi ska rida lite bommar. 
 
Nu ska jag sova. 

solig dag i stallet.

Hej
 
Idag var jag ute hos Nisse och jag kom ut innan det blev mörkt. Förstå vad underbart. 
Jag tog in honom direkt och borsta av honom och så red vi ut i solen. 
Så himla underbart. 
 
Nisse blev rädd för en kille som sprang i en backe och vifta med armarna haha så han bajsade. 
Så man kan säga att han blev så rädd så han sket på sig. (som man brukar säga)
Jag satt på hästryggen och skrattade massor. 
 
Vi travade lite lätt i en av våra sommarhagar och han var taggad. Han bockade och hade sig för han tyckte det var sten kul. Vill ha sommar nu så man kan ut och galoppera på riktigt ute eller snö så det inte är stenhårt i backen. 
 
Nisse mår i alla fall väldigt bra och är riktigt pigg just nu. Han blir extra pigg nu när det är kallt ute och man märker att han mår bra i kroppen. 
 
Längtar massor till nästa år när vi haft en hel vinter och träna för att sen starta honom i hans första tävling. 

 
Kram
 

Adonis

f.2008 Friendship - Bernstein

RSS 2.0